dinsdag 07 maart 2023

Catch and Kill 2.0

Catch and Kill 2.0

“Mocht u als betrokken burger nog enige hoop koesteren dat het in Limburg goed komt, helaas. Na de vele bestuurlijke integriteitskwesties en crises bij en in de provincie, waar met name CDA’ers bij betrokken waren, is het alweer enige tijd dezelfde dempende koers: niets (willen) zien, niets (willen) horen, niets (willen) doen”.

Bovenstaand een citaat uit een recent artikel op de website van Venlo-Transparant. Het volledige artikel kunt u lezen op dit webadres Meldpunt bestuurscultuur 2.0 (venlo-transparant.nl)

Een déjà vu met het onderzoek van de commissie Visser. Visser heeft in voorloper van het onderzoek Hordijk onderzoek gedaan. In totaal ging het toen om 286 meldingen afkomstig van 144 personen. Conclusie destijds, 286 meldingen over integriteit kwesties en niets aan de hand want Engelen bestaan niet.

Door experts is vastgesteld dat het onderzoek door Visser niet deugde.

Afbeelding1

Hordijks bevindingen zullen volgen in kwaliteit op Vissers onderzoek. Hordijks onderzoek deugt niet. Het heeft wederom het doel om zaken vooral onder de mat te houden. Het nieuwe meldpunt bestuurscultuur 2022 ontving 89 meldingen en wederom niets aan de hand. Alleen al statistisch gezien zeer onwaarschijnlijk.

Bestuurders in Limburg kunnen, met de rapportage Hordijk in de hand als schaamlapje, wederom met droge ogen zeggen dat we weer vooruit kunnen.

Roemer geeft hiermee een signaal af dat hij ook niet met het verleden af wil rekenen net zoals zijn voorgangers Bovens en Remkens. De schimmige praktijken in Limburg zullen blijven bestaan en de beerput blijft pruttelen voor onderzoeksjournalisten die ook het onderzoek door Hordijk weer onder de loep gaan nemen.

En ondertussen vragen de bestuurders zich af waarom het vertrouwen van de burgers in de overheid zulks een dieptepunt heeft bereikt. Stinkdossiers worden vooral door burgers en onderzoeksjournalisten boven water getild. 

Bestuurders hebben daar geen behoefte aan want “die willen vooral door”.
 

Voor de echte diehard (lees: volhardend persoon)  hierbij nog een link naar het artikel Catch and Kill uit 2022

Catch and Kill (venray-transparant.nl)

Meer in deze categorie: « Knullig, sorry!